Strafrechtmediation

Strafrechtmediation wordt in tegenstelling tot de andere vormen van Mediation ingezet als bemiddelingsproces NA de aangifte. Strafrechtmediation wordt dus pas tijdens een lopende strafzaak in gang gezet. Alleen als de zaak zich ervoor leent wordt door Politie, Openbaar Ministerie (OM) of rechter naar een onafhankelijke Mediator verwezen. Ook advocaten, rechtshulpverleners, slachtoffers of verdachten mogen Mediation voorstellen.

Verwerken en acceptatie

Het doel van Strafrechtmediation is om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen, zowel slachtoffers als verdachten, de situatie kunnen verwerken en leren accepteren. Dit Mediationtraject kan eventueel ook plaatsvinden als de veroordeelde na het voldoen van zijn straf weer terugkeert in het leven van zijn slachtoffer.

Meer weten?

Wil je meer informatie over wat Operam voor jou kan betekenen op het gebied van Strafrechtmediation of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085-0645166!

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op

Contact

Operam Mediation
Lepelaar 5, 1628 CZ Hoorn

085-0645166
Neem contact op

Openingstijden

Ons kantoor is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00.
Wij zijn echter ook in de avonden en weekenden voor vragen bereikbaar op 06-50234441!

Laatste nieuws

Opening Operam Mediation

Dé mediator voor al uw geschillen en kwesties, zowel zakelijk als privé! Vanaf 1 januari 2018 heeft Operam (www.operam.nl) haar dienstverlening uitgebreid met het aanbieden van Mediation. Operam Mediation kan veel voor u betekenen wanneer u een conflict graag op een vreedzame manier en zonder tussenkomst van een rechter wilt oplossen.

Lees meer