Scheidings Mediation

Het beëindigen van het huwelijk is altijd een verdrietige kwestie. Of de keuze nu door jou of door je partner gemaakt is; het is huwelijk is niet gelopen zoals het ooit wel gepland en bedacht was. Het is in een scheiding door alle bijkomende emoties en gevoelens soms moeilijk om rekening te houden met elkanders belangen en die van eventuele kinderen. Vechtscheidingen met alle vervelende bijkomstigheden van dien zijn tegenwoordig overal aanwezig. Het kan ook anders, mits jullie tijdens het scheidingsproces goed begeleid worden en er duidelijke afspraken worden gemaakt die vervolgens op papier komen te staan.

 

Zeker voor huwelijken waarin kinderen betrokken zijn is het belangrijk om voor ogen te houden dat je gezamenlijk ouders bent èn blijft voor de rest van jullie leven.

 

Hoe werkt scheidings mediation?


Jullie gaan samen aan tafel zitten met de Mediator om te komen tot een formeel goed geregeld einde van het huwelijk, dit zal escalaties en veel onnodig verdriet voorkomen. Alles wat noodzakelijk is wordt tijdens de mediation besproken; de inkomsten en eventuele alimentatieverplichtingen, het (eventuele) ouderschapsplan, de afwikkeling van de bezittingen en/of schulden, Pensioenen, etc. In een aantal gesprekken worden al deze zaken besproken, waarbij er ook wordt gesproken over de emotionele kanten hiervan. Na de gesprekken worden de documenten (echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan) voorgelegd in concept aan jullie. Na jullie goedkeuring worden deze ingediend bij de Rechtbank met het verzoek de scheiding te formaliseren.

 

Scheiding volledig geregeld, persoonlijke mediation, voor vast tarief van €995,-


Wij hanteren één vast tarief om de gehele scheiding te regelen, super transparant zodat jullie precies weten waar je aan toe bent! Van de mediation gesprekken, het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan tót het formaliseren bij van de scheiding bij de Rechtbank. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Online de scheiding regelen voor vast tarief van €595,-


Je kunt er bij ons ook voor kiezen de scheiding volledig online te regelen. Jullie worden dan per e-mail volledig door de scheiding heen geholpen en ondersteund met alle zaken die daarbij komen kijken. Aan de hand van het beantwoorden van de vragenlijsten levert de mediator ten slotte in concept de stukken bij jullie voor. Na jullie goedkeuring worden deze ingediend bij de Rechtbank met het verzoek de scheiding te formaliseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

**Wij raden de online scheiding af voor huwelijken waar ook kinderen deel vanuit maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Meer weten?
Wil je meer informatie over wat Operam voor jou kan betekenen op het gebied van jou of jullie scheiding of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085-0645166!

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op

Contact

Operam Mediation
Lepelaar 5, 1628 CZ Hoorn

085-0645166
Neem contact op

Openingstijden

Ons kantoor is elke werkdag geopend van 08:30 tot 17:00.
Wij zijn echter ook in de avonden en weekenden voor vragen bereikbaar op 06-50234441!

Laatste nieuws

Opening Operam Mediation

Dé mediator voor al uw geschillen en kwesties, zowel zakelijk als privé! Vanaf 1 januari 2018 heeft Operam (www.operam.nl) haar dienstverlening uitgebreid met het aanbieden van Mediation. Operam Mediation kan veel voor u betekenen wanneer u een conflict graag op een vreedzame manier en zonder tussenkomst van een rechter wilt oplossen.

Lees meer