Over ons

Samen met haar collega’s is Leonie Herps, eigenaresse van Operam, welke actief is in verschillende branches. Zij houden zich onder andere bezig met Human Resources, het organiseren van opleidingen en Mediation. De specialisatie in Mediation is voortgekomen uit een jarenlange ervaring met gesprekstechnieken en een voorliefde voor het werken met mensen. Operam Mediation kan veel voor jou betekenen wanneer je een conflict graag op een vreedzame manier en zonder tussenkomst van een rechter wilt oplossen.

Lid van de NMV: de beroepsvereniging voor professionals in Mediation

Leonie heeft diverse opleidingen gevolgd bij de Academie voor Mediation (MFN geaccrediteerde beroepsopleiding). Om werkzaam te kunnen zijn in familiezaken (zoals scheidingen), arbeidsrecht, zakelijke geschillen, burenruzies en overige geschillen heeft Leonie de opleidingen tot Mediator gedaan, en daarna nog een specialisatie voor Mediator in Strafzaken. De specialisatie "Mediator in Strafzaken" is volledig toegespitst op registermediators die zich toeleggen op het gebied van het strafrecht. Hierdoor staan zij ingeschreven bij de Rechtbank(en) om in het herstelrecht te kunnen werken. Zij richten zich op processen van verwerken en verzoenen, zetten zich in voor een vreedzame wijk en houden gesprekken tussen dader en slachtoffer.

Operam Mediation is lid van De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv). Deze behartigt de belangen van ruim 2.400 professionals en is daarmee de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven.

Buurtbemiddelaar Hoorn

Naast al haar werkzaamheden NMW erkend mediator zet Leonie zich ook in als buurtbemiddelaar in Hoorn. Het project, geïnitieerd door Stichting Netwerk, Intermaris en Gemeente Hoorn, loopt sinds 1 juni 2015. Het project blijkt erg succesvol als interventie bij milde vormen van woonoverlast. De buurtbemiddelaar benoemt de gezamenlijke belangen en werkt toe naar afspraken waar alle partijen zich in kunnen vinden. Escalaties worden voorkomen en de onderlinge communicatie wordt hersteld, waardoor de woonoverlast effectief verminderd wordt. Er is weer sprake van wederzijds respect en begrip.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden wat Operam Mediation voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085-0645166!

Neem contact met mij op